IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На какво ни научи десетилетието на монетарни иновации?

Неконвенционалните инструменти помогнаха за избягване на дефлационната спирала, но имаха продължителни странични ефекти

13:00 | 27.10.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Иван Митев
преди 4 години
Живеем при условия: централната банка неправилно емитира пари. Това е същественият причинител за възникване на сегашните актуални щети и кризи.Реално поредицата монетарни иновации са модификации на допусканата банкова грешка. Приносът на някои от тях е отлагане начало на локални и национална криза. Същото е за сметка на завишени бъдещи щети.Всички сме жертви (включително централната банка) на грешката на централната банка.Мнозина пренебрегват неправилното емитиране на пари и са с илюзия, че щетите от грешката на централната банка няма да ги поразят.Вариантите са:1. При запазване на неправилно емитиране на пари нарастват щетите и възникват кризи.2. Устойчивият държавен просперитет е възможен, когато централната банка правилно емитира пари.Защо държавната власт е съгласна със запазване на неправилното емитиране на пари, а в същото време влага много средства за спасение от лошите последици от банковата грешка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Mohave __
преди 4 години
Няма спор , че рискът трябваше да се прехвърли върху частни лица и бизнеси , макар и да нарастваше с времето в пъти - само да не е на нашата глава . От 10 г . тече процедура по измъкване от положението на запознатите . Не случайно по време на икономически бум и 0 - *** безработица се говореше за ББДоходи .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още